Blog

Yükseltilmiş Zemin Nedir?

Yükseltilmiş döşeme sistemi, dikey ayarlanabilir kaideler üzerine monte edilen birkaç panelden oluşmaktadır. Kaideler, örneğin yapıştırıcılar veya mekanik sabitlemeler gibi uygun araçlar kullanılarak beton levha üzerine sabitlenir.

Ayrıca, yükseltilmiş döşeme sistemi ile aşağıdaki betonarme döşeme arasındaki boşluk değiştirilebilir ve kaideler ayarlanabildiğinden 7,62 cm (3 inç) ila 121,92 cm (48 inç) arasında değişebilir.

Ayrıca yükseltilmiş döşeme sisteminin paneli, çelik veya alüminyum kaplamalı çimento veya ahşap çekirdekten oluşur ve boyutları 60.96cm’ye 60.96cm’dir. Son olarak, paneller örneğin vinil, linolyum, laminat, kauçuk, halı ve taş veya seramik karolar gibi çeşitli zemin kaplamalarıyla uyumludur.

Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri İçin Tipik Olarak En Uygun Alanlar

  • Bilgisayar odaları ve diğer bilgi teknolojisi alanları.
  • Genel açık ofis alanları.
  • Eğitim ve konferans alanları.
  • Sergi alanları.
  • Elektrik dolapları, fan odaları vb. Dahil olmak üzere ofisler için destek alanları.
  • Temiz odalar

Yükseltilmiş Döşeme Sistemlerine Uygun Olmayan Alanlar

Tesviye Konumlarında Döşeme

Yükseltilmiş döşeme sistemi, doğrudan döşeme üzerine yerleştirilmesi uygun değildir. Çünkü toprak, toprak gazı ve yer altı suları ile taşınan ısı, kirletici madde ve neme karşı koruma uzun süre sağlanamaz.

Tuvalet, Duş, Banyo, Bulaşık Yıkama ve Diğer Islak Alanlar

Sıhhi tesisat armatürleri genellikle bu alanlara kurulur, bu da sızıntı yapıp panellerin bozulmasına neden olabilir.

Mutfak ve Yemek Hazırlama Alanları

Yüksek nem ve olası dökülen yiyecek, sıvılar ve sızıntılar, bu alanları bu tür zemin sistemleri için uygunsuz kılar.

Laboratuvarlar

Neme ek olarak kimyasal ve biyolojik dökülme olasılığı ve sıhhi tesisat varlığı, laboratuvarı yükseltilmiş döşeme sistemi için uygunsuz kılmaktadır.

Yangın merdivenleri

Merdiven sahanlıkları, erişim zemininin kenarı iyi desteklenmiş bir düz koşul olarak herhangi bir bitişik yükseltilmiş döşeme ile arayüze ihtiyaç duyar.

Mekanik Ekipman Odaları

Bu tür odaların örnekleri, hava işleme ekipmanı, soğutucu ve kazan içerir. Bu odaların yükseltilmiş döşeme sistemi panellerinin bozulacağı ve zarar vereceği şartlara sahip olduğu isimlerinden anlaşılabilir.

Yükseltilmiş Döşeme Sisteminin Avantajları

  • Bu tip zemin sistemi, diyafram boyunca kesme aktarımı sorununu çözer.
  • Yükseltilmiş döşeme sistemi su geçirmezdir
  • Yüksek sismik bölgelerde inşaat maliyetinin düşmesine neden olur
  • Yükseltilmiş döşeme sistemi, sıcak hava veya sıcak su ile dağıtılan radyant ısı sistemleri için yüksek termal kütleli bir temel malzeme görevi görebilir. Bu nedenle, yükseltilmiş döşeme sistemli bir binayı ısıtmak ve soğutmak daha verimlidir.
  • Beton yüzey, istenildiği gibi sızdırmazlık, cilalama, damgalama veya boyama ile son kat cilası olarak bitirilebilir. Sonuç olarak, zeminleri kaplamak için kullanılan ekstra kaplama maliyetine artık ihtiyaç duyulmayacaktır.
  • Akustik izolasyon, yükseltilmiş döşeme sisteminin sunduğu diğer bir avantajdır.
  • Rüzgar tehdidi yüksek bölgelerde yükseltilmiş döşeme sistemi, özellikle beton çatı sistemi ile birleştirildiğinde çok katlı binanın yanal direncini ve dayanıklılığını artıracaktır.

 

İlgili Mesajlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir