Blog

HALI TEMİZLEMEDE 4 PÜF NOKTA

Karo halının ömrünü uzatmak için düzenli temizlik ve uygun bakım şarttır. Halı temizliği ve bakımı göreceli olarak basit olmakla birlikte, sorun halıların uygun olmayan şekilde korunmasına neden olan ve kullanım ömürlerini kısaltan bir avuç yaygın yanlış anlama ile karmaşıklaşmaktadır.

Bugün, karo halı temizliği konusundaki beş yaygın yanılgıyı reddediyoruz, böylece temizlik gereksinimleriniz hakkında bilinçli kararlar verebilir ve halınızı daha uzun süre yeni görünmesini sağlayabilirsiniz.

1) KARO HALININ SADECE VAKUMLA TEMİZLENMESİ GEREKİR

Karo halı, düzenli vakumlama ile temiz tutmak kolaydır. Ancak, vakumlama halınızda ki kir ve kalıntıların sadece %80’ini temizler. Zamanla, artık kir, zımpara kağıdı gibi halı liflerinde yıpranacak, bunlara zarar verecek ve görsel olarak bozulmayı hızlandıracaktır.

Bu, halı bakım programınıza düzenli olarak derinlemesine bir temizlik ekleyerek önlenebilir. Derin temizlik, kalan kirin %20’sini halıdan kaldırabilir ve en iyi şekilde görünmesini sağlar.

2) TÜM HALI YIKAMA YÖNTEMLERİ AYNIDIR

Halılar için üç ana derin temizlik yöntemi vardır:

  • Sıcak su ile çıkarma – ‘Buharlı temizleme’ olarak da bilinir. Sıcak su kirli suyu çıkarmak için ıslak bir vakumla temizlemeden önce halınıza pompalanır. Kuruma süresi uzun olduğundan, bu durum çok fazla aksamalara neden olabilir.
  • Döndürme kaput temizliği – Sert döşemeyi parlatmak için kullanılan yöntemin bir uyarlaması. Halıya bir deterjan çözeltisi püskürtülür ve ardından kiri temizlemek için bir parlatıcı makinesi kullanılır. Bu sadece halı yüzeyini temizlediği için etkisizdir. Ayrıca, parlatma hareketi aslında halının içine kir sürebilir ve hasarı hızlandırabilir.
  • Kuru toz temizleme – Karo halı içindeki kiri çekmek için küçük gözenekli boncuklar kullanılır ve daha sonra düzenli vakumlama yoluyla çıkarılır. Bu, kuruma süresi için beklemeye gerek olmadığından en az yıkıcı derin temizlik yöntemi budur.

Derin temizliğin kuruluşunuz üzerindeki etkisi, seçtiğiniz yönteme bağlıdır; tüm derin temizlik yöntemleri eşit değildir.

3) SADECE HAFTADA BİR KEZ VAKUM YAPMANIZ GEREKİR

Düzenli olarak halıyı süpürmek, ömrünü uzatmak ve görünüm tutuşunu iyileştirmek için en önemli faktördür.

Trafiği yoğun olmayan bölgelerde haftada sadece bir kez süpürme yapmanız gerekebilir. Ancak lobi veya resepsiyon gibi yoğun alanlarda yani en yüksek trafik alanlarında günlük olarak temizlenmesi gerekebilir. Özellikle kışın insanlar ayakkabılarında binanıza daha fazla kir ve nem getirdiğinde.

4) HALILAR TEMİZLİK SONRASI ÇABUK YENİDEN TOPLANIR

Bu yanlış anlaşılma, derinlemesine temizlenmiş yanlış giden çok fazla deneyime dayanıyor.

Yeniden kirlenme problemi sabunun çalışma mantığından kaynaklanır: işi kir çekmektir, bu temizlik sırasında kiri temizlemede bu kadar iyi olan şeydir. Ne yazık ki, halınızda sabun izleri kalırsa, kir parçacıklarını çekmeye devam ederler. Bu da halınızın nispeten hızlı bir şekilde tekrar kirli göründüğü anlamına gelir.

Bu, şirket içi ekibinize güvenmek yerine, profesyonel halı temizleme ekibiyle çalışmanın en iyi nedeninin bir parçasıdır: uzmanlık alanları ve yılların tecrübesi, bu basit hatayı önlemenize yardımcı olacaktır.

İlgili Mesajlar

Bir Düşünce “HALI TEMİZLEMEDE 4 PÜF NOKTA

  1. Zeminde Ne Var dedi ki:

    ekibiniz varmı ? siz temizlik yapıyormusunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir